ЗУСТРІЧ ІЗ ПИСЬМЕННИЦЕЮ В. Ю. БУНЯК

13 лютого в приміщенні опорного закладу «Довгопільський ліцей» в актовій залі відбулася цікава, змістовна, незабутня зустріч з поетесою, нашою краянкою Буняк Валентиною Юріївною. Вчителі української мови та літератури Гулейчук Лариса Петрівна та Пилипко Ольга Миколаївна провели урок-зустріч з позакласного читання у 9-10-х класах за збіркою «Дочка гір» В.Ю.Буняк.

Учні з хлібом-сіллю на вишитому рушнику запросили дорогу гостю до Літературної кав’ярні.

На уроці-зустрічі вчителі Пилипко О. М. та ГулейчукЛ.П. розповіли про цю славну жінку гуцульського краю, яка писала:

Для мене гори – стародавній храм,

Перед яким я голову схиляю.

За нього я життя своє віддам,

Бо це усе найкраще, що я маю.

Ці слова стали епіграфом цікавої зустрічі.

Готуючись до уроку, учні переконалися, що для нашої краянки Валентини Юріївни найкращим, найдорожчим є край, де вона народилася і проживає. Вивчили біографію поетеси, підготували цікаву виставку збірок «Дочка гір», «Мамина криниця», «Весняні передзвони», «Світ гірської казки», «Смерековий світ», «Монолог старої гуцулки».

Помандрували літературно-мистецькими шляхами буковинської поетеси. Звучали напам’ять поезії.

Вчителі розповіли своїм учням, що пані Валентина не тільки пише вірші, а й вишиває. Стіни її дому, хати-музею прикрашені вишитими рушниками, сорочками, подушками, глиняними та різьбярськими виробами.

Валентина Юріївна поділилася з нами своїми планами на майбутнє, запросила учнів відвідати хату-музей. Щиро подякувала Всім за таке свято.

Виступ нашої буковинки, краянки запам’ятається надовго і залишить приємні, зворушливі спогади у серцях наших учнів.

Саме такі зустрічі виховують бережливе ставлення до найдорожчого, що людина має – батьківського дому, рідної стежки, гір, гуцульського краю.

Author: admin

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.