Тиждень мистецтва

Коли осінь торкнулася живописним пензлем до природи, під ногами зашелестіло жовто-багряне листя, а в ранковому повітрі ніжним намистом заколихалася павутина в росі, в опорному закладі «Довгопільський ліцей» відбувся тиждень мистецтва «Краса врятує світ» (відповідальні – вчителі мистецтва: Маротчак Марія Юріївна та Тонієвич Валентина Василівна)

В рамках тижня проведено різні заходи, які сприяли розвитку інтересів дітей до мистецтва, бажанню творити, пізнавати прекрасне. Кожному дню відповідав певний стиль:

1 день – «Джинсовий стиль»

2 день – «Класичний стиль»

3 день – «Стиль 90-х»

4 день – «Кольоровий стиль»

5 день – «Символічний стиль»

Діти активно брали участь у всіх видах діяльності. Протягом тижня на уроках  мистецтва панувала творча атмосфера. Здобувачі освіти дізнавалися багато нового про види, жанри та стилі мистецтва, споглядали та обговорювали картини митців, створювали власні шедеври.

         Позитивні емоції, гарний настрій та задоволення отримували учні кожного дня, змінюючись разом зі стилями мистецтва. Завдяки цьому кожен мав можливість розкритися, показати свій талант, емоції, почуття, душу.

    Яскравим моментом у проведені тижня стала зустріч учасників інструментального ансамблю «Зорі Карпат» (керівник – Мицканюк А. Д) з кореспондентами телеканалу «Інтер». Юні музиканти своїм умілим виконанням патріотичних пісень, талановитою подачею та стилем виконання вразили не тільки журналістів, але й заявили про себе на всю країну.

Ще однією цікавою сторінкою тижня стало свято-презентація збірки «Свята моя земля», яке чудово презентували юні поети ліцею під керівництвом вчителя української мови  Слижук О. І.

Наприкінці тижня відбулась підсумкова лінійка «Козацькому роду нема пе6реводу» за участю 6 – А класу (класний керівник – Маротчак М. Ю.). Учні цікаво презентували вірші про свободу, незалежність та мир на Землі. Непереможна українська пісня додала духу та незламності у боротьбі за волю та щасливе дитинство.

Проведені заходи протягом тижня надали можливість нашим учням та вчителям наблизитися до прекрасного, створити власноруч естетичні об’єкти  і ще раз довести, що всьому потрібно вчитися і мистецтво – не вийняток.

Author: admin

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.