Перемога дев’ятикласниці в Міжнародному конкурсі з українознавства

У нашому закладі – приємна новина: учениця 9-А класу Прокопюк Аліна під керівництвом учительки українознавства Зюбак Світлани Степанівни взяла участь у Міжнародному конкурсі з українознавства і здобула почесне ІІІ місце!

Наукова керівниця С. С. Зюбак разом із юною дослідницею працювали над темою “Переплетення доль відомих особистостей гуцульськими стежками”. Написанню роботи передували: грунтовна пошукова робота щодо того, чиї долі з відомих українців перепліталися на наших гуцульських стежках; досліження архівних документів; розпитування старожилів; вивчення листувань відомих письменників, які неодноразово відпочивали в гірській місцевості (Лесі Українки, Івана Франка, Ольги Кобилянської, Марійки Ленерт-Домбровської (Підгірянки). У конкурсній роботі фігурує ім’я отця Івана Попеля, який вів велику просвітницьку роботу на Гуцульщині. А ще він був рідним дядьком поетеси Марійки Підгірянки, тому вона неодноразово відпочивала в Довгопіллі, де отець Іван мав парафію.

Робота була гідно представлена спершу на конкурсі-захисті БМАНу, де посіла ІІІ місце, а потім – на Міжнародному конкурсі з українознавства в Києві.

Світлана Степанівна та Алінка не зупиняються на досягнутому, працюють і надалі, бо вважають, що справжні українці повинні знати і берегти своє коріння.

А весь Довгопільський заклад гордиться ними, вітає з перемогою та зичить натхнення до роботи, успіхів і нових злетів!

Author: admin

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.