Здійснення заходів, спрямованих на організоване завершення навчального року

У межах академічної автономії та в умовах дистанційного навчання педагогічні ради шкіл самостійно визначають деталі освітнього процесу і завершення навчального року.

Навчальний рік завершується не пізніше 1 липня.

Освітній процес продовжується в умовах дистанційного навчання, з урахуванням принципу збереження здоров’я, запобігаючи емоційному, ментальному та фізичному перевантаженню учнів.

Підсумкове річне оцінювання навчальних досягнень учнів, проводиться з врахуванням результатів оцінювання із використанням технологій дистанційного навчання за другий семестр.

Оформлення шкільної документації, зокрема заповнення класних журналів завершується після прийняття Урядом рішення щодо послаблення карантинних обмежень.

Кількість звітної документації з питань організації дистанційного навчання учнів, яку мають подавати вчителі – мінімізується.

Під час календарно-тематичного планування на 2020-2021 навчальний рік Міністерство рекомендує збільшити час на узагальнення та закріплення матеріалу за попередній рік, а у 2-11-х класах провести вхідне оцінювання рівня знань учнів за 2019-2020 н. р.

Керівники шкіл затверджують графіки видачі свідоцтв про здобуття базової середньої освіти випускникам 9-х класів, враховуючи протиепідеміологічні вимоги.

Оформлення свідоцтв про здобуття базової середньої освіти, свідоцтв досягнень, табелів навчальних досягнень учнів має бути завершено не пізніше 15 червня.

Учням 1-8-х, 10-х класів, які не планують навчатися в іншому закладі освіти, рекомендовано надіслати копії відповідних документів електронною поштою або в інший спосіб, а оригінал документа вручити у вересні 2020-2021 н. р.

З метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби COVID-19, у 2019/2020 навчальному році рекомендовано не проводити масові заходи, зокрема – останні дзвоники та випускні вечори.

Механізм зарахування дітей до закладів загальної середньої освіти визначено Порядком зарахування, відрахування та переведення учнів до державних та комунальних закладів освіти для здобуття повної загальної середньої освіти затвердженим наказом Міністерства освіти і науки України від 16 квітня 2018 року № 367, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 05 травня 2018 року за № 564/32016.

Рішення про формат подання документів приймає засновник ЗЗСО.

Термін прийому документів визначають органи місцевого самоврядування та місцеві органи виконавчої влади.

Author: admin

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.